Znáte to. Přepadl vás hlad. A jelikož jste masochistického ražení, hurá do lednice. A co takhle míchaná vejce na paprice? Nejspíš bude následovat popis něčeho jiného, než jste si nepředstavovali pod názvem.  Ale hlad si dělá vše po svém. Na pánev nalijeme olej, v mém případě olivový, první lisování, za studena, bla bla bla.  Prostě olej, Zrovna mám tenhle. Dělal jsem fazolový salát s cizrnou ale o tom až bude zase hlad a v lednici co potřebujeme na tuhle nouzovku. Ale teď rychle. Na olej až začne být horký, to poznáte, až se po povrchu rozběhnou kapičky při namočení a vytažení vidličky. Hození kousku cibule, která se začne smažit. Ponořením prstu, nebo kápnutím vody. Což je zejména nedoporučováno ve větším množství , které způsobuje požár kuchyně, bytu, baráku, nebo přilehlé obytné čtvrti. Takže pozor! Nikdy vodu, zejména při hašení hořícího oleje. Teda co to povídám, tohle není školení bezpečnosti práce. Takže. Do oleje nasypu  nakrájenou cibuli. Mám takový návyk, vše si chystat předem do misek a na talířky. Je to fajn, jako profík. Jenže ve výsledku myjete horu nádobí, je to na vás.  Když se cibule osmaží asi tak jak to máte nejraději, přidáte na kostičky nakrájenou papriku, Obyčejná bíla/zelená paprika. Je to věc názoru a vidění barev. Necháte dusit a v panice začněte hledat další ingredience. Proč to píšu? Koštuji druhého panáka slovenské borovičky a hlad se tím začíná stupňovat a čas zkracovat. Tato položka není součástí ingrediencí a lze ji případně nahradit jiným oblíbeným aperitivem. Zatím se zelenina dusí a pokud jste spokojen se stavem osmažené cibule, můžete přidat trochu soli. Dále si připravíme do hrníčku, osvědčilo se mi použití sklenice od Panzani omáčky na špagety (tvar kádinky pro chemiky, takže rozšlehané vejce nekončí kolem),  rozklepnuté vejce podle svého odhadu jak veliký máte hlad. Dodatečně jsem zjistil hlad na přibližně tři vejce. U dvou paprik a jedné malé cibule, jsem zjistil, že pět vajec je fakt hodně. Moc moc moc vajec. Zejména pokud jako přílohu zvolíte chleba.  Dosypete vejce svou oblíbenou směsí koření (nečekaně směsí na čínu ale pozor, je jich více druhů a některé jsou fakt dobré)  a případně solí (zvolil jsem směs na čínu bez soli). Vejce s kořením rozšleháte vidličkou a nezapomeňte na panáka aperitivu. Při zvoleném množství vajec je to nutné. Jako profík kuchař po ochutnání dušené papriky zvolíme vhodný moment a vylijeme na pánev rozšlehané vejce. A nyní mícháme dokud neztuhnou. Vejce. Paprika měkne.Jen tak na okraj. Další moment, kdy třeba říci, že je to na vašem rozhodnutí. Osobně volím raději hutnější konzistenci. A nejspíš si jídlo ještě dosolíte podle chuti. Doplníme malým aperitivem před jídlem a s chutí do toho. Teď zjistíte, že jídlo sníte rychleji než ho připravujete (to je normální) a rychleji než tohle přečtěte (to jsem očekával).

Ingredience:

– vejce podle uvážení 3-5
– dvě papriky
– jedna cibule
– olej
– sůl
– směs oblíbeného koření
– jako varianta aperitiv dle vlastní volby
– chleba (nebo pečivo, nebo co najdete doma)

Fotku jídla ani nepřikládám, to jsem nestihl.